Kathedraal by Night

Een ervaren gids leidt u rond door de Antwerpse Kathedraal. Velen bezochten de kathedraal al eens, maar weinig kenden het privilege om ook achter de schermen te mogen vertoeven. Bij een bezoek achter de schermen toont een gids plaatsen waarvan u niet vermoedde dat ze ook deel uitmaken van de kathedraal. De beklimming van de kleine toren en het zicht op de tuin van de kathedraal vormen het hoogtepunt van het programma. De rondleiding vindt plaats na sluiting van de kathedraal wat nog een extra dimensie aan uw bezoek toevoegt.

Vraag offerte aan

Genieten van het mooiste
dat Antwerpen te bieden heeft!

De Onze Lieve Vrouwe Kathedraal is de oudste gebedsplaats in Antwerpen en de grootste gotische kerk in de Nederlanden. U brengt onder meer een bezoek aan diverse sacristieën, de raadskamer van de kerkfabriek, de Bisschopskamer, de binnenkoer en u beklimt onder andere de kleine toren, vanwaar u een prachtig zicht hebt op de historische stad.

De rondleiding door de Kathedraal kan uitgebreid worden met een demonstratie van het Schyven orgel. Terwijl u rond het klavier staat, legt de orgellist u de werking van dit prachtig instrument met méér dan 5000 pijpen uit. U zult versteld staan van de moeilijkheid om een dergelijk orgel te kunnen bespelen. U beluistert enkele orgelwerken, waarin de karakteristieken van beide orgels ten volle tot hun recht komen. Ook voor niet-orgelkenners is dit een bijzondere belevenis.

U sluit af met een heerlijk diner in één van de sfeervolle restaurants of eetcafés in de Antwerpse binnenstad.

Inclusief:

  • Rondleiding door een vakkundige gids in de kathedraal;
  • Orgeldemonstratie;
  • Diner in Antwerpen;

Uit te breiden met:

  • Een stadsprogramma in het historische centrum;

Direct regelen

Direct regelen
reCAPTCHA
event regelen